Thursday, 12 March 2015

Group Coti-ii, Santai-ii

Malacca Trip 2D1N

First, ya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada sahabat-sahabat yang telah menjayakan planning bercuti kite nie. Jadi utk de next planning Inshaallah kami akn buat.. Just waiting!!!!!

Tentang group….
Group Coti-ii, Santai-ii, start pada awal bln Februari (lupe date) melalui Whatsapp, so kami just planning biase2 je.. mngikut pada bajet masing2…  Jadinya PERCUTIAN BAJET lah dri kami… Yang penting eppy uolls!!!! Hehehe

Cerita pasai percutian..
Kami stay di Rumah Rehat ala Homestay Chalet Pengkalan Balak, Masjid Tanah, Melaka(Utk lebih lanjut korg boleh click link nie la).. Aktiviti kteorg pon bebas xde yg di control kan sangt just bgthu nak ke mana kteorg okey, and JALAN…. Siang kami check inn, kami abiskn masa di Homestay.. Then after solat Isyak kami baru gerak ke pantai 1km je dari tmpt kteorg stay utk berBBQ … Menu kteorg simple je lebih pada BBQ lah mcm Ayam, Sotong, HotDog & Sate (simple kan…) hehehe …





Keesokannya….
Aktiviti kteorg pagi Breakfirst di tepi pantai… wow!!!! Sambil pekena Nasi Lemak sebungkus…Lepas tu apa lagi semua lari masuk air... Sampai tgh hari la juga kami berendam ada yang xmau balik katanya….

Petang…
After Zuhur kami check out… Kami berjalan-jalan di MAHKOTA PARADE…. So ramai yang tahu di Melaka banyak tempat yang kite leh lawati… (Malas cite panjang)…










Lastly..
Tempat lepak kteorang utk late dinner di Pantai Klebang.... Gerai yang menarik perhatian ya dn suami... Lpas nie leh la dtg lg kt sini... hehehe 



Let me take a selfie (click click click…. :P)


















Thanks 4 read.... Assalamualaikum :)






No comments:

Post a comment